JOT – Medalie de argint pentru Diana Bulimar

        Gimnastica artistica si-a desemnat ultimii medaliati in finalele pe aparate, sutele de spectatori prezenti la Bishan Sports Hall din Singapore, unde au loc intrecerile primei editii a Jocurilor Olimpice ale Tineretului.

        Si, pentru ca aceasta ultima zi a finalelor pe aparate sa fie si mai frumoasa, la randul ei, DIANA BULIMAR a urcat si ea pe treapta a doua a podiumului, cucerind medalia de argint la sol, o medalie de care Diana avea nevoie, daca avem in vedere toate evolutiile sale in acesata competitie.
        Disputa pentru locurile pe podium la sol s-a dat, ca si in calificari, intre aceleasi trei gimnaste: Viktoria Komova – steaua Jocurilor -, Sixin Tan si, desigur, Diana Bulimar.
        In reuniunea calificarilor, in care s-au stabilit cele opt finaliste de la sol, ordinea a fost: 1. Viktoria Komova  (14.550), Sixin Tan (13.950) si Diana Bulimar (13.950), dispunerea in clasament dintre ultimele doua facandu-se ca urmare a notei de la executie, cu o minima diferenta in favoarea chinezoaicei.
        
        Numai ca, in disputa finala Sixin Tan (E 5.500 + E 9.025 = T 14.525), care s-a prezentat cu un nou exercitiu in coregrafia Adrianei Pop, a fost aceea care s-a detasat suficient de clar, in timp ce principala favorita, Tatiana Komova, in ciuda faptului ca a avut coeficientul de dificultate cea mai ridicat din concurs, a fost sub ceea ce a demonstrat in zilele precedente, fiind, la randu-i, depasita si de reprezentanta noastra, Diana prezentand un exercitiu foarte bine apreciat de brigada de arbitre: 14.325 (D 5.500 + E 8.825) – 14.175 (D 5.700 + E8.475).
        “Cu un stil proaspăt şi incantator, care arată  cât de mult iubeşte solul, Diana a castigat complet inimile spectatorilor. Ei bine, oregrafia exercitiului s-a potrivit perfect cu muzica si pentru ea a fost vizibil ca se bucură de ceea ce face. Ca un interpret vesat, ştiind că a făcut bine, Diana a mers apoi să se afunde în braţele antrenorului. Punctajul de 14.325 i-a adus medalia de argint, un cadou unic pentru ziua ei de naştere, împreună cu aplauzele unei mulţimi entuziaste care a cantat “Happy Birthday”, în onoarea Dianei”, comenteaza site-ul FIG.  
        Asa dar, o medalie de argint pentru Diana Bulimar, un frumos cadou pe care si l-a facut chiar de ziua sa. La intoarcerea pe podiumul de concurs, dupa executarea exercitiului, intreaga sala i-a cantat pentru cei 15 ani implinit un entuziast “Happy Birthday”! Si din partea noastra, de asemenea, nu numai un sincer “La Multi Ani!” si mult succes in continuare, dar  si un simbolic buchet de flori atat pentru ziua aniversara, cat si pentru performanta realizata!
        Sixin Tan a reusit sa-si mai aduage un titlu in palmares, de aceasta data la barna, ea fiind de departe cea mai buna la acest aparat, incheind la mare distanta fata de a doua clasata, italianca Carlota Ferlito – un loc secund consolare dupa nereusita de la sol -, si australianca Angela Donald, in timp ce Viktoria Komova, castigatoarea din calificari situandu-se pe pozitia a 7-a!!
        A fost un concurs incarcat de emotii pentru toate participantele, remarcand din nou, comportarea mai mult decat meritorie a guatemalezei A. Gomez Porras (antrenata de romanii Andrei si Elena Boboc), care a ocupat locul 4 la sol si la barna, dovedind reale calitati si la alte aparate.

        Gimnastica artistica si trampoline si-au desemnat ierarhiile, la Bishan Sports Hall din Singapore venind acum randul gimnasticii ritmice, disciplina la care Romania nu va fi prezenta in concurs.

Rezultatele complete:

Masculin – Paralele, Sarituri, Bara

Feminin – Sol, Barna

 Sursa: FRG

Exercitiul de argint:

Leave a comment