Tokyo 2011 – Locul 4 pentru echipa României


Tocmai s-a încheiat finala mondială pe echipe, România nereușind să urce pe podium nici în acest an.

Cele mai multe probleme ni le-a făcut paralelul, primul aparat, unde doar Ana a reușit să treacă de 14 puncte, fiind punctată cu 14.066. Pitic a deschis concursul și emoțiile și-au spus cuvântul, 12.966 fiind o notă mult mai mică decât ce poate ea în mod normal. Nici Ama nu a făcut cel mai bun exercițiu, fiind notată doar cu 13.000.

La bârnă lucrurile au decurs mult mai bine și am obținut cel mai mare total dintre echipele finaliste. Ama a luat 14.633, Cătă 15.166 și Ana 15.300, cea mai mare notă pentru România în concurs.

La sol notele au fost destul de mici chiar dacă fetele au avut execuții bune, Diana Chelaru a fost notată cu 14.233, Diana Bulimar cu 14.266 iar Cătălina a ridicat ștacheta la 14.633.

La sărituri s-a tras cât de tare s-a putut fiind ultimul aparat și fiind în luptă deschisă cu China, însă nu s-a putut recupera destul și diferența de 0.408 ne-a trimis pe locul 4. Diana Chelaru a adus echipei 14.566 iar Pitic 14.650. Cea mai bună execuție a fost din nou a Cătălinei, ea încheind concursul cu nota 14.933.

Rezultate echipe:

1. SUA 179.411
2. Rusia 175.329
3. China 172.820
4. Romania 172.412

Felicitări fetelor! Data viitoare va fi și mai bine!

Advertisements

2 thoughts on “Tokyo 2011 – Locul 4 pentru echipa României

 1. felicitari
  chiar daca nu au reusit podiumul sa nu fie suparate, noi stim ca au muncit mult.
  mi-ar fi placut ca si Ama si Diana Chelaru sa faca 4 aparate in calificari, macar sa aiba si ele un punctaj complet sa stie si ele ca sunt nr X in lume. Sunt sigura ca ele erau printre primele.
  Elena

 2. Da, Elena, si mie mi-ar fi placut. Insa codul acesta de punctaj nu permite decat ca 5 gimnaste sa evolueze in calificari la fiecare aparat. Asa ca a fost nevoie de anumite compromisuri.
  Ca sa evolueze si Amelia la sol ar fi trebuit sa fie scoasa din calificari una dintre fetele cu sanse de a se califica in finala, cum ar fi Diana Bulimar sau Catalina.
  La fel si la barna, pentru a putea avea sansa Diana Chelalru sa participe la individual ar fi trebuit ca Diana Bulimar sau Catalina sa nu poata lupta la o sansa in finala pe aparate, desi au dificultate mare.
  Oricum, Diana Chelaru a revenit surprinzator de repede si ma bucur ca a putut sa-si faca solul foarte bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s