Timișoara se mândrește cu Diana!

FOTO: ProSport

Cea de-a patra medalie olimpică pentru delgația României a venit de la echipa de gimnastică feminică. În mare finală disputată marți seara la Londra, Timișoara a avut o reprezentantă: Diana Bulimar, cea care a concurat la trei aparate pentru România.

Gimnasta care și-a început cariera în orașul de pe Bega a pus serios umărul la medalia de bronz câștigată de românce. După cele patru aparate sportivele antrenate de Mariana Bitang și Octavian Belu au adunat un punctaj de 176.414, cu doar 2 puncte mai puțin decât Rusia, care a obținut un punctaj total de 178.530, deși la ultimul aparat, solul două sportive au ratat încredibil. Gimnastele din SUA au obținut medalia de aur cu un pucntaj de 183.596.

Timișoreanca Diana Bulimar, deschizătoare de drum pentru Cătălina Ponor și Sandra Izbașa

Didi a dus greul pentru România, fiind aleasă de de antrenorii Belu și Bitang să concureze prima atât la bârnă, paralele și sol. Exercițiul Dianei la paralele a fost unul foarte bun, însă la coborâre a făcut un pas înainte și a fost penalizată, astfel că nota gimnastei de 17 ani a fost doar 14.066, având însă la acest aparat cea mai bună notă dintre românce. Și bârna, aparat la care Didi s-a calificat la finala de la Jocurile Olimpice a fost unul cu noroc pentru sportiva timișoreancă, care și-a încheiat exercițiul cu o coborâre de mare sportivă.

Diana a opținut punctajul 14,533, a treia notă din echipa României la acest aparat. Diana a impresionat și la sol, cu o execuție care a lăsat mască întreaga delegație a României care s-a ridicat în picioare și a plaudat-o la scenă deschisă. Punctajul a fost de 14,700, fiind cel mai bun punctaj al timișorencei în finala pe echipe. În 7 august Diana Bulimar urmează să reprezinte România în finala la bârnă.

Sursa: tmpress.ro

Advertisements

3 thoughts on “Timișoara se mândrește cu Diana!

  1. felicitari fetelor pentru ceea fizeão la jocurile olimpice, eu cred cã in 2016 aici, in tara mea, brazilia, fara indoiala voi va avea sanse mari de a castiga medalia de aur. numele meu LUIZ, EU LOCUIESC IN BRAZILIA, EU SUNT UN MARE FAN DE TINE, MAI ALES BULIMAR Diana, care a facut-o frumos la londra…

    felicitari, sper ca in 2016 baieti !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s