Sase gimnasti romani la “Doha World Challenge Cup”

Afis-mijlociumare

150 de gimnasti din 36 de tari vor lua parte la“Doha World Challenge Cup”, concurs care are loc pe 27 si 28 martie 2013, si care a intrat in linie dreapta odata cu antrenamentele pe podiumul instalat in celebrul Aspire Dome din Doha, etapa in World Challenge Cup Serie, la care participa si sase gimnasti din Romania:Larisa Iordache, Diana Bulimar, Flavius Koczi, Marius Berbecar, Andrei V. Muntean si Daniel Radeanu.

In cadrul unei conferinte de presa care a precedat aceasta a 6-a editie a competitiei, Ali al Hitmi, presedintele forului gimnasticii din Qatar, a anuntat ca premiile ce vor fi acordate au atins suma totala de 50 000 dolari, in crestere fata de anul precedent, facand astfel acest concurs si mai atractiv. Mai mult, in acord cu FIG, la propunerea federatiei din aceasta tara, “2013 World Series” a fost rebotezata in“FIG World Challenge Cup”, aducand-o mai aproape de  “FIG World Cup” tocmai pentru a raspunde mai bine solicitarilor sponsorilor, constituindu-se si in criteriu pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

Asadar, gimnasti de top s-au reunit la startul competitiei, cu o prima editie in martie 2008, printre acestia aflandu-se numerosi laureati ai Jocurilor Olimpice 2012 sau ai Campionatelor Mondiale si Continentale: medaliatii cu aur de la Londra Krisztian Berki (Ungaria) si Arthur Zanneti (Brazilia), la prima sa prezenta la Doha, fostul campion mondial Yuri Van Gelder (Olanda), care revine in Qatar dupa cinci ani, Giulia Steingruber (Elvetia) – dubla invingatoare la Internationalele Frantei 2013, sau Prashanth Sellathurai (Australia), ai carui parinti sunt din Sri Lanka, component al echipei medaliate cu aur la Commonwealth Games 2010 (New Delhi) – de trei ori medaliat la C.M. la cal si locul 3 mondial la acest aparat, Gabrielle Jup (Marea Britanie), Lisa Hill (Germania), Thi Ha Thanh Phan (Vietnam), si inca multi altii.

Intre cei prezenti se vor numara si sportivii nostri, la cea de a doua prezenta in Capitala Qatarului, dupa 2012, intrecerile de la Doha constituindu-se si intr-o ultima repetitie in conditii de concurs international si de selectie in perspectiva “europenelor” moscovite, programate peste trei saptamani: Flavius Koczi– invingator la sol la Internationalele Frantei 2013 -, Diana Bulimar – locul secund acum doua saptamani la Roche sur Yon si pe aceeasi pozitie la Doha 2012, tot la sol -, Larisa Iordache – cu un debut international asteptat -, ambele medaliate cu echipa la Jocurile Olimpice, dar si Marius Berbecar – bronz cu echipa la Campionatele Europene de la Montpellier, Daniel Radeanu – doua medalii de argint la “europenele” de juniori 2012 si primul an la seniorat, sau Andrei V. Munteanu.

Reprezentantii nostri vor lua startul la sol (51 participanti) – Flavius Koczi, Daniel Radeanu; cal (51) – Flavius Koczi; inele (36) – Andrei Muntean; sarituri (40) – Flavius Koczi, Marius Berbecar; paralele (43) – Andrei Muntean, Marius Berbecar), in timp ce fetele vor fi prezente la toate aparatele (sarituri – 26, paralele – 26, barna – 36, sol – 31).

La editia precedenta, prima la care gimnastii nostri au participat, in prim-plan s-au aflat Catalina Ponor, invingatoare la sol si barna, Diana Bulimar, locul secund la sol, Vlad Cotuna, pe 3 la sol, si Cristian Bataga, triplu finalist.

Pentru alte amanunte, click aici: Lista start MAG – WAGProgramParticipare pe aparate MAGParticipare pe aparate WAGPrezenta pe tariLista participanti – masculinLista participanti – femininDirectiveWork Plan

Untitled-Copy

Sursa: romgym.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s